Lang, Langer, Langst... Hoe lang wilt u van uw orchidee genieten?

De Phalaenopsis Multiflora kan drie tot wel vijf maanden bloeien en daar hoeft u maar heel weinig voor te doen. Volg de onderstaande verzorgingstips op en geniet zo lang mogelijk van uw exotische orchidee.


Verzorgingstips orchidee - Phalaenopsis Multiflora

De Phalaenopsis is gek op licht, een plekje bij het raam is dan ook ideaal. Maar let op! Vermijd direct zonlicht, dat is namelijk té veel van het goede.

Eens per twee weken  dompelt u de pot ongeveer 10 minuten onder water. Goed laten uitlekken en klaar! Een klein kopje water geven voldoet ook, maar een dompelbad heeft de voorkeur. 

U kunt de Phalaenopsis eens per maand orchideeënvoeding geven. Dit is overigens niet noodzakelijk, onze orchideeën zijn sterk en resistent en hebben daarom weinig voeding nodig

Deze tropische plant voelt zich het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25°C. Tocht of een plekje bij de verwarming?
Liever niet!

Wilt u de orchidee opnieuw in bloei brengen? Knip de takken volgens onderstaande instructie en breng de plant opnieuw ‘tot leven’. Zo bent ook ú lekker duurzaam bezig!

Al die mooie kleuren en prints… bijna om op te eten! Maar de Phalaenopsis is niet geschikt voor consumptie. Geniet er vooral van met uw ogen.

Uitgebloeid? Knip de takken boven het tweede oog (verdikking) van onder af, zet de plant op een koele plek en geef iets minder water. Grote kans dat de orchidee weer gaat groeien en bloeien!

Meer weten over de herkomst van uw orchidee? Ga naar www.volgjebloemofplant.nl, voer de unieke MPS-code in en laat u informeren!