Menu

Amore Mio is gegroeid in geoptimaliseerde pot met Optimera substraat 

De Amore Mio's zijn met veel liefde en passie gekweekt. Deze planten groeien in een geoptimaliseerde pot met Optimera substraat. De voordelen hiervan zijn:   

  1. Uitstekende plantkwaliteit door perfecte teeltomstandigheden;
  2. Gelijkmatige en makkelijkere vochtopname;
  3. Geen droogtestress voor de plant tijdens transport;
  4. Plant kan eenvoudig 7 tot 14 dagen zonder watergift;
  5. 50% minder milieubelasting door gebruik minder meststoffen en minder water;
  6. Lang en zorgeloos genieten voor de consument.


Leuk om te weten

De Phalaenopsis behoort tot de orchideeënfamilie en groeit van oorsprong in de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië en Noord-Australië. De planten groeien daar hoog in bomen en planten. Ze halen met hun wortels water uit de lucht. In de kwekerij wordt de Phalaenopsis gekweekt in een transparante pot, zodat de wortels licht krijgen, net als in de natuur.


Planten zonder zorgen

Als je de plant goed verzorgt - wat heel eenvoudig is - kun je drie tot vijf maanden genieten van de bloemenweelde. Vier tips om lang te kunnen genieten van je Phalaenopsis:

  1. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.
  2. Geef eens per 2 weken een scheutje water of liever nog, dompel de plant met pot en al voor korte tijd (10 minuten) in water. Na het dompelen het water laten uitlekken.
  3. Eén keer per maand wat plantenvoedsel geven mag, maar is niet noodzakelijk.
  4. Als de plant is uitgebloeid, kun je de bloemstelen boven een oog (takverdikking) afknippen en op een koele plek wegzetten; waarschijnlijk maakt hij weer een nieuwe tak aan.