Nieuws

Trade Fair 2019

Van der Hoorn Orchideeën staat van 6 t/m 8 november op de Trade Fair in Aalsmeer. Wij presenteren hier ons mooie assortiment Amore Mio' en 'Amore Mio Excellent' Orchidieeën. Ons uitgangspunt is om deze planten met een zo laag mogelijke footprint te kweken. Hoe we dat doen? Dat vertellen wij graag aan onze bezoekers. Ons stand nummer is 49-14. 

3-d Presentatie in het Inspiration House bij Waterdrinker

Het Inspiration House bij Waterdrinker is van week 32 t/m week 36 ingericht met de orchideeën die duurzaam gekweekt zijn bij Van der Hoorn Orchideeën. Onder het label 'Amore Mio' worden deze rijkbloeiende phalaenopsis verkocht.

Het label 'Amore Mio' staat voor de liefde en passie waarmee de planten worden opgekweekt. Amore Mio Orchideeën zijn in een breed kleurenpallet verkrijgbaar.

Met de 'voeten' in het Inspiration House laat Van der Hoorn Orchideeën zien dat het voortdurend bezig is om de 'footprint' van haar producten steeds verder te verlagen. Een footprint is een manier om te zien wat de impact van iets is op het milieu. Bij het hele proces van kweken wordt bij Van der Hoorn Orchideeën rekening gehouden met het milieu.

Terugblik op Orchid Inspiration Days 2018

Van 6 - 14 juni heeft de tweede editie van de Orchid Inspiration Days plaatsgevonden. Bij 14 orchideeënkwekers stonden de deuren open en konden miljoenen orchideeën bewonderd worden. 

Bij Van de Hoorn Orchideeën konden de bezoekers het kleurrijke assortiment bekijken en het verhaal horen op welke manier de planten duurzaam geteeld worden.

Eén van de doelen die het bedrijf zichzelf gesteld heeft, is om de footprint van de producten steeds verder te verlagen waardoor de impact op het milieu steeds kleiner wordt. Sinds 2014 wordt de footprint van de orchideeën berekend. We zien dat de milieu-impact per plant ieder jaar verder daalt.

De Orchid Inspiration Days was een mooie gelegenheid om onze klanten en andere bezoekers te vertellen hoe wij mensen blij willen maken met de duurzaamste gekweekte orchideeën van de hoogste kwaliteit uit het Groene Hart.

Orchid Inspiration Days 2018

Van 6 tot en met 14 juni vinden de Orchid Inspiration Days plaats. Dit is het zakelijke orchideeënevent voor de (inter)nationale vakhandel en de eindklant. Het bijzondere samenwerkingsverband tussen veertien orchideeënspecialisten in Nederland belooft hoogstaande inspiratie voor de inkopende personen in de orchideeën. Van der Hoorn Orchideeën is één van de deelnemers.

Bij Van der Hoorn Orchideeën wordt een breed en kleurrijk assortiment Phalaenopsis Multiflora's op duurzame wijze geteeld. Naast kwaliteit is duurzaamheid een belangrijke kernwaarde van ons bedrijf. Daarom is één van onze doelen om de footprint van onze producten steeds verder te verlagen. Al voor het vierde jaar op rij is onze footprint steeds kleiner geworden. Hoe wij dit gedaan hebben, daarover willen wij onze bezoekers graag vertellen. Ook willen wij onze bezoekers graag informeren wat wij verder nog van plan zijn om de footprint nog verder te verlagen.

Kom in de Kas zaterdag 7 april 2018: Kleurrijke toekomst

Ook bij Van der Hoorn Orchideeën bent u van harte welkom

De wereld van de glastuinbouw is kleurrijk en zit vol verrassingen. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. Op zaterdag 7 april openen acht bedrijven aan de Paradijsweg in Ter Aar hun deuren voor het publiek. Iedereen kan komen kijken hoe alles groeit en bloeit.

Bij Van der Hoorn Orchideeën kunt u zien hoe een groot assortiment orchideeën van klein plantje tot een prachtige plant met veel bloemen worden opgekweekt. Ons bedrijf heeft een kleurrijke en uniek assortiment Phalaenopsis Multifora’s.

De planten worden met veel aandacht gekweekt. Hierdoor levert ons bedrijf langbloeiende planten met minimaal 20 knoppen van topkwaliteit. Amore Mio staat dan ook voor de liefde en passie waarmee deze planten worden gekweekt.

Van der Hoorn Orchideeën is een unieke kwekerij. Tien jaar geleden heeft Maurice van der Hoorn ‘de eerste Kas zonder Gas’ van Nederland gebouwd. De kassen en gewassen worden het hele jaar door op temperatuur gehouden zonder aardgas. De Phalaenopsis Multiflora’s worden duurzaam geteeld door gebruik te maken van zonne-energie. De warmte hiervan wordt opgeslagen in de bodem.

Op zaterdag 7 april van 10.00 tot 17.00 uur bent u van harte welkom op ons bedrijf. Medewerkers willen u graag meer vertellen over de teelt van de planten en op welke manier wij de duurzaamste orchideeën uit het Groene Hart kweken.


Nieuw bloemen- en plantenlabel Fair Flora gelanceerd

Vandaag, 6 februari, wordt tijdens de Garden Retail Experience in Nieuwegein officieel 'Fair Flora' gelanceerd, een nieuw bloemen- en plantenlabel dat transparantie biedt over de footprint van producten. Telers die hun footprint hebben laten berekenen kunnen hun producten desgewenst onder dit label gaan voeren. Acht kwekerijen voeren vanaf nu al het Fair Flora-label.

Fair Flora moet uitgroeien tot hét bloemen- en plantenlabel dat transparantie biedt over de ecologische footprint van bloemen en planten. Het label, dat onder andere gedragen zal worden door telers die zijn aangesloten bij Benefits of Nature, moet telers bovendien een eerlijke prijs opleveren voor hun product.

Van der Hoorn Orchideeën is één van de acht kwekers die het label voert.

Kijk voor meer informatie over Fair Flora op fair-flora.com


Maurice van der Hoorn genomineerd voor WKO Duurzaamheid Award

Het Gebruikersplatform Warmte Koude Opslag (WKO) heeft phalaenopsiskweker en LTO Glaskracht Nederland lid Maurice van der Hoorn samen met vier andere eindgebruikers van WKO genomineerd voor de Duurzaamheid Award. Maurice gebruikt al meer dan tien jaar met succes WKO in zijn Kas zonder Gas en is daarmee als eerste kweker klimaatneutraal.

De winnaar van de WKO Duurzaamheid Award 2017 wordt donderdag 23 november bekend gemaakt tijdens het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie in het hoofdkantoor van A.S.R. te Utrecht. Dit jaar zal Jacqueline Cramer, voormalig minister en fervent voorstander van verduurzaming, de prijs uitreiken en de genomineerden daarbij uitgebreid in het zonnetje zetten.

Wilt u het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie in Utrecht bijwonen, dan kunt u zich nog aanmelden. Ga daarvoor naar de website van het gebruikersplatform. In de Agenda vindt u het complete programma van de dag en een aanmeld-button.

Speciaal voor ondernemers in de glastuinbouw organiseert LTO Glaskracht Nederland in samenwerking met het gebruikersplatform WKO al voor het vierde jaar een gebruikersgroep WKO. Deze groep komt tweemaal per jaar bijeen en wisselt kennis en ervaringen over het gebruik van WKO uit. Daarnaast worden externe deskundigen uitgenodigd om nieuwe kennis in te brengen. Dinsdag 28 november komt de groep weer bij elkaar. Voor informatie over de gebruikersgroep in de glastuinbouw of als u zich aan wilt sluiten bij deze groep, neem dan contact op met Aat Dijkshoorn, adijkshoorn@ltoglaskracht.nl of 0681 613617. 

bron: LTO Glaskracht Nederland

Amore Mio Orchids is genomineerd voor Greenavation Award

Royal FloraHolland wil duurzaamheid in de keten stimuleren en reikt daarom op de Trade Fair de ‘Greenovation Award’ uit. Exposanten konden daarvoor hun product of concept aanbieden. Een vakjury heeft de aanmeldingen beoordeeld en genomineerd.

Wij zijn er trots op dat ons concept ‘Amore Mio Orchids’ genomineerd is voor deze Award. Deze nominatie is een waardering voor onze duurzame manier van telen. Bij het hele proces van kweken houden wij rekening met het milieu.

In 2006 heeft Van der Hoorn Orchideeën ‘de eerste kas zonder gas’ in Nederland gebouwd. De kassen en gewassen worden het hele jaar door op temperatuur gehouden zonder aardgas. De Phlaenopsis Multiflora’s worden duurzaam geteeld door gebruik te maken van zonne-energie, aangevuld met groene stroom, waardoor 40% minder energie nodig is. De planten worden in geoptimaliseerde potten met substraat gekweekt. Hierdoor is er een lagere milieubelasting omdat de helft minder aan meststoffen en water nodig zijn. Door onze milieubewuste manier van kweken is het bedrijf MPS A+ gecertificeerd. Met 110 punten is dit de hoogst mogelijke score. Verder is het bedrijf aangesloten bij ‘Benefits of Nature’. ‘Benefits of Nature’ berekent de footprint van bedrijven en producten. Met een footprint van 1,1 kg. CO2 per plant (impact op het milieu, uitgedrukt in CO2 belasting), kunnen we garanderen dat we duurzame orchideeën kweken.

Komt u ons bezoeken op de Trade Fair, wij zijn te vinden in stand nummer 34.3

Stremming Paradijsweg beëindigd

Vanaf 8 september is Van der Hoorn Orchideeën weer vanaf beide kanten van de Paradijsweg bereikbaar.

Update stremming Paradijsweg vanaf 20-06-2017

Vanaf dinsdag 20 juni is brug 1. weer gereed. Vanaf woensdag 21 juni wordt gestart met het vervangen van brug nr. 2.  Deze brug zal tot begin september gesloten zijn. Daardoor is ons bedrijf  vanaf 21 juni alleen bereikbaar via de kant van de Geerweg (Ter Aar). Dus niet meer via de kant Ter Aar / industrieterrein Bovenland.

Stremming Paradijsweg vanaf 03-04-2017

Vanaf maandag  3 april is ons bedrijf alleen bereikbaar vanaf de kant Ter Aar / industrieterrein Bovenland.

De reden hiervan is dat brug nr. 1 vervangen gaat worden. Dit gaat tot begin juni duren. Nadat brug nr. 1 vervangen is, zal brug nr. 2 vervangen worden. Deze ligt aan de andere kant van ons bedrijf.


Orchid Inspiration Days

 Van 6 tot en met 13 juni 2017 zetten maar liefst 13 Nederlandse orchideeënkwekerijen hun deuren open tijdens de Orchid Inspiration Days.

Ook Van der Hoorn Orchideeën nodigt bezoekers van harte uit om een haar prachtige assortiment Phalaenopsis Multiflora’s te komen bewonderen. Ons bedrijf heeft ruim 100 soorten in allerlei kleuren en variëteiten.


SAVE THE DATE: ORCHID INSPIRATION DAYS

 Van 6 tot en met 13 juni 2017 zetten maar liefst 13 Nederlandse orchideeënkwekerijen hun deuren open tijdens de Orchid Inspiration Days.

Ook Van der Hoorn Orchideeën nodigt bezoekers van harte uit om een haar prachtige assortiment Phalaenopsis Multiflora’s te komen bewonderen. Ons bedrijf heeft ruim 100 soorten in allerlei kleuren en variëteiten.

Wat ons bedrijf verder bijzonder maakt is dat het de ‘Eerste kas zonder gas’ is. Hierdoor worden de planten op een duurzame manier geteeld met 40% minder energie. Ook in het teeltproces zijn we steeds bezig om de orchideeën zo duurzaam mogelijk te laten opgroeien. Hoe we dat doen, willen we u  graag vertellen tijdens de Orchid Inspiration Days.

De Orchid Inspiration Days overlappen deels met de Flower Trials (13 t/m 16 juni 2017). Hiermee hebben we het voor u zo makkelijk mogelijk gemaakt om uw eindklant mee te nemen en te inspireren. U bent van harte uitgenodigd!

TV opnamen voor programma WoonTips

Gisteren, 28 maart, was er een TV ploeg voor opnamen bij Van Der Hoorn Orchideeën voor het programma WoonTips.

Dit is een inspirerend en sfeervol woonprogramma dat iedere zaterdagmiddag om 4 uur op RTL4 wordt uitgezonden.

Op zaterdagmiddag 15 april kunt u de opnamen van ons bedrijf zien. In dit programma vertelt Maurice over de teelt en assortiment van onze producten, de Phalaenopsis Multiflora’s. Dit type orchidee past, door zijn veelzijdigheid in kleuren, in ieder interieur.

Het programma wordt herhaald op maandagmiddag17 april om 3 uur.Mooi artikel over ons bedrijf in de Bloemenkrant van 10 januari 2017.


10-jarig jubileum bij Van Der Hoorn Orchideeën groots gevierd

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 november is het 10-jarig jubileum bij Van Der Hoorn Orchideeën uitgebreid gevierd. 

Tien jaar geleden heeft Van Der Hoorn Orchideeën een unieke kwekerij gebouwd: ‘de Eerste Kas zonder Gas’ en in november 2006 zijn de eerste Phalaenopsis Multiflora’s geplant in deze kas. Dit jubileum was de aanleiding om 2 dagen feest te vieren.

Allereerst was er op vrijdagmiddag gelegenheid voor onze klanten om onze kwekerij te bezoeken en te luisteren naar het verhaal van Henri Potze, Benefits of Nature, waarin hij uitleg gaf over de footprint van Van Der Hoorn Orchideeën. Met de footprint wordt aangegeven in hoeverre het milieu belast wordt met de teelt van een plant. Duidelijk werd dat bij Van Der Hoorn Orchideeën duurzaam geteeld wordt waardoor de footprint laag is. Daarna werd er met een hapje en drankje getoost op dit mooie bedrijf.

Vrijdagavond was er feest voor de medewerkers in de, tot feestzaal, aangeklede bedrijfsruimte. Met een uitgebreid buffet, casinospelen, dj en een zangeres was het een heerlijk en swingend jubileumfeest.

Op zaterdag was het Open Dag. We hebben bijna 500 bezoekers mogen begroeten. Na een uitgebreide rondleiding door onze medewerkers, hebben de bezoekers in de feestruimte genoten van een hapje en drankje.

Al met al kunnen we terugkijken op een bijzonder geslaagd jubileumfeest. 


Open dag bij Van Der Hoorn Orchideeën in Ter Aar

Op zaterdag 19 november is er Open Dag bij Van Der Hoorn Orchideeën, Paradijsweg 49 in Ter Aar, van 10.00 tot 16.00 uur.

Tien jaar geleden heeft Van Der Hoorn Orchideeën een unieke kwekerij gebouwd: ‘de Eerste Kas zonder Gas’ en in november 2006 zijn de eerste Phalaenopsis Multiflora’s geplant in deze kas. Dit jubileum is een mooie gelegenheid om het bedrijf open te stellen voor omwonenden, relaties en andere geïnteresseerde bezoekers.

Bij Van Der Hoorn Orchideeën worden jaarlijks 1 miljoen Phalaenopsis Multiflora’s opgekweekt van kleine plantjes tot mooie bloeiende planten. Het bedrijf heeft een uniek assortiment in vele kleuren, zoals rose, lila, rood, geel oranje, paars en wit, en combinaties van kleuren in verschillende variaties: gevlekt, gestreept en gespikkeld.

De Multiflora’s worden onder het label ‘Amore Mio’ verkocht. Dit staat voor de liefde en passie waarmee deze planten door het team worden gekweekt. Hierdoor levert het bedrijf langbloeiende planten met minimaal 20 knoppen van topkwaliteit.

Maurice van de Hoorn en zijn team nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen op dit unieke bedrijf.
Social Media