Nieuws

Verduurzamen gewasteelt met micro-wieren

Micro-wieren hebben zowel in vloeibare als in gedroogde vorm een positief effect op de ontwikkeling en kwaliteit van sier- en consumptieplanten. In dit project wordt de reproduceerbaarheid en functionaliteit van het vloeibare eindproduct micro-wieren getoetst als functie van de bandbreedte in kweekcondities van het teeltproces van microwieren, waarbij de positieve eigenschappen en werking van het eindproduct gehandhaafd blijven.

De werking van het eindproduct van het product op verschillende plantensoorten wordt op de locaties van verschillende telers onder praktijkomstandigheden getoetst. In samenhang hiermee wordt onderzocht in hoeverre product en teelt een alternatief vormen voor milieuonvriendelijke fertilizers en gewasbeschermingsmiddelen en hergebruik van reststromen (kringloop).

 

Trade Fair 2019

Van der Hoorn Orchideeën staat van 6 t/m 8 november op de Trade Fair in Aalsmeer. Wij presenteren hier ons mooie assortiment Amore Mio' en 'Amore Mio Excellent' Orchidieeën. Ons uitgangspunt is om deze planten met een zo laag mogelijke footprint te kweken. Hoe we dat doen? Dat vertellen wij graag aan onze bezoekers. Ons stand nummer is 49-14. 

3-d Presentatie in het Inspiration House bij Waterdrinker

Het Inspiration House bij Waterdrinker is van week 32 t/m week 36 ingericht met de orchideeën die duurzaam gekweekt zijn bij Van der Hoorn Orchideeën. Onder het label 'Amore Mio' worden deze rijkbloeiende phalaenopsis verkocht.

Het label 'Amore Mio' staat voor de liefde en passie waarmee de planten worden opgekweekt. Amore Mio Orchideeën zijn in een breed kleurenpallet verkrijgbaar.

Met de 'voeten' in het Inspiration House laat Van der Hoorn Orchideeën zien dat het voortdurend bezig is om de 'footprint' van haar producten steeds verder te verlagen. Een footprint is een manier om te zien wat de impact van iets is op het milieu. Bij het hele proces van kweken wordt bij Van der Hoorn Orchideeën rekening gehouden met het milieu.

Social Media