K


Van der Hoorn Orchideeën maakt blij

Wij werken vanuit blijheid. Want blije mensen maken het verschil! Zelf worden we blij van ons prachtige assortiment Phalaenopsis Multiflora; een exotische plant die een bloemenweelde voortbrengt in oneindig veel kleuren en kleurencombinaties met de fraaiste prints. We brengen dit enthousiasme graag over en willen dat mensen zo lang mogelijk van onze orchideeën kunnen genieten. Want planten zorgen voor een blije, bloeiende, gezonde en groene leefomgeving.

Ook worden we blij van een teeltwijze die het milieu zo min mogelijk belast. Rekening houden met de impact van ons werk op de natuur, nu en in de toekomst. Daarom ligt bij ons de focus op duurzaamheid en kwaliteit. We kweken uitzonderlijk mooie, sterke en resistente planten met een lage footprint. En daar worden wij blij van!


Durf anders te zijn, durf te verbinden

Onze missie is: mensen blij maken met de duurzaamste orchideeën van de hoogste kwaliteit uit het Groene Hart. En om dat te bereiken, moet je anders durven te zijn. Durven te innoveren, durven te vertrouwen op de veerkracht van ons bedrijf. En dat doen we. Niet voor niets hebben wij in 2006 de eerste kas zonder gas gerealiseerd, waardoor we onze orchideeën kunnen kweken op een milieubewuste, energiezuinige en transparante wijze. 

Zo maken wij verbinding. Verbinding met de natuur, verbinding met onze klanten die net als wij waarde hechten aan het milieu én verbinding met mensen die onze passie voor orchideeën delen

Beloning en certificaten

Mensen die blij worden van onze Phalaenopsis Multiflora zijn onze grootste beloning. Daar zet ons hechte team zich dag in, dag uit voor in. Vanuit die gedachte kweken we met passie de mooiste orchideeën die onze labels Amore Mio en Amore Mio Excellent verdienen. 

Trots zijn we daarnaast op de certificaten die wij hebben verdiend met onze duurzame manier van kweken. Zo zijn we MPS-GAP, MPS SQ en MPS A+ gecertificeerd met de hoogst mogelijke score! Het certificaat MPS-ProductProof toont bovendien aan dat we bepaalde (schadelijke) stoffen niet gebruiken op het gebied van gewasbescherming. We zijn daarnaast lid van Fair Flora, hét bloemen- en plantenlabel dat transparantie biedt over de ecologische footprint en aangesloten bij Benefits of Nature, die deze footprint van bedrijven en producten onafhankelijk berekent, inzichtelijk maakt en zo verbetering stimuleert. 


Een (h)echt familiebedrijf

Ons familiebedrijf kent een lange geschiedenis. Momenteel staat met Maurice van der Hoorn alweer de derde generatie aan het roer en circa 40 jaar geleden waren wij een van de eerste Phalaenopsiskwekers in Nederland. De liefde voor Phalaenopsis heeft Mauice van huis uit meegekregen. Gecombineerd met zijn andere passies, techniek en innovatie, heeft dat geresulteerd in een duurzaam en modern bedrijf, bestaande uit 15.000 m2 kassen voor de teelt van de kwaliteitslabels

Amore Mio en Amore Mio Excellent. 

Hier zorgen onze medewerkers ervoor dat de planten onder ideale omstandigheden kunnen groeien en bloeien. Wekelijks poten we kleine stekjes Multiflora’s van anderhalf jaar oud in potten met speciale substraat, waarna ze 26 tot 30 weken in de tropische afdeling opkweek verblijven. Een half jaar later worden de planten wijder gezet en staan ze 4 tot 5 weken in de koelfase, bij een temperatuur van 19 graden. Tot slot volgt de afkweekfase van 20 weken, bij een temperatuur van 21 graden. En dan, na een jaar van liefdevolle verzorging, komen de planten in bloei en is het tijd voor u om van onze prachtige orchideeën te genieten!

Van der Hoorn Orchideeen; altijd in beweging

Om ook in de toekomst de mooiste en duurzaamste orchideeën te kunnen blijven produceren, is ons kleinschalige bedrijf continu in beweging. We willen onze footprint tot 0 reduceren, onze topkwaliteit kunnen blijven garanderen en blijven samenwerken en inspireren, om de fijne relaties met onze klanten te behouden. Zo doen wij ons best om de wereld elke dag een stukje duurzamer, kleurrijker en mooier te maken… 

VRAGEN OVER ONZE KWEKERIJ?

NEEM CONTACT OP!